wim-severein

Voor de liefhebber van goed eten, en voor wie benieuwd is naar eten met een Afrikaans tintje; een recept gemaakt door onze chef-kok Wim Severein, in de sfeer van de AFRIKA010 tentoonstelling. Zet nu zelf ook een heerlijk Afrikaans gerecht op tafel!

Gemarineerde bramen met baobab-gierst crème

Kookvocht:
500 gr water
25 gr baobabpoeder
50 gr rietsuiker
½ citroenrasp + 1 theelepel sap
½  sinaasappelrasp + 1 theelepel sap
¼ vanillestokje

Dit kan je nu opkoken en afkoelen. Rooster 50 gr gierst in een droge koekenpan en voeg de gierst toe aan het kookvocht. Laat dit dan 12 uur wellen in de koelkast

Na de 12 uur wellen laat je de gierst 20 minuten opkoken in het kookvocht. Zodra je dit gedaan hebt, laat je dit koelen op een groot plat bord. Voeg hierna 100 gr volle yoghurt, 20 gr pindakaas en ½ theelepel oranjebloesem toe.

Marinade voor de bramen:
2 eetlepels olijfolie extra vierge
3 draaien zwarte peper
1 mespuntje kaneelpoeder
¼ fijn gesneden rode peper zonder zaad
Rasp van ¼ sinaasappel
1 eetlepel bruine rum
250 gr bramen

Marineer de bramen in deze marinade.
Schep dan de gierst-crème in 4 diepe borden en dresseer hier de gemarineerde bramen op. Maak dit af met 50 gram gehakte geroosterde pinda’s en een klein beetje gesneden munt. Hak daarna nog wat pinda’s fijn en strooi dit samen met wat munt over het gerecht.

Smakelijk eten! 

Tags

Africa · Afrika · afrika 010 · Baobab · bramen · food · foodie · gierst · goodfood