jane-de-waard
In mijn drukke leven maak ik regelmatig tijd voor een leuk uitje. Zo ging ik onlangs samen met mijn broertje naar de Late Night Poetry Jam in Theater Zuidplein. Deze spoken word avond van Ken Theater biedt naast geweldige voordrachten van dichters ook muziek en tot mijn grote verrassing ook dans.

Ik had anderhalf jaar geleden tijdens mijn stage op de afdeling marketing en programmering van dit theater al kennis gemaakt met het concept van Ken Theater, maar ging nu eindelijk zelf van deze avond genieten. Ik werd compleet omver geblazen door de muzikale omlijsting van de huisband ‘The Night Shift’ waarbij als kers op de taart bij sommige nummers  twee geweldige dansers tevoorschijn kwamen.

In de line up van deze editie van de poetry avond stonden er drie artiesten waardoor ik extra werd geprikkeld om deze editie van de Late Night Poetry Jam bij te wonen. Ik heb het over Gershwin Bonevacia, Insayno en Ntjam Rosie.
Ik had woordkunstenaar Gershwin eens op tv met enkele zinnen voorbij zien komen en wilde daar graag meer van horen. Insayno, die ik overigens ken als Darryl, heb ik leren kennen tijdens een slavernij educatietraject dat we samen volgden bij Untold in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Zijn optredens als rapper had ik eens eerder gezien, maar ik zou hem voor het eerst als spoken word artist ervaren. Beide heren waren een genot voor mijn oren. De een heel persoonlijk en van de ander heb ik veel maatschappij kritische woorden mogen horen.

In de pauze besloot ik om backstage te gaan. Ik kon dan meteen mijn telefoon opladen bij Darryl en op zoek naar Ntjam Rosie met wie ik graag op de foto wou. En jawel de AFRIKA 010 ambassadrice herkende me van mijn blogs! We gingen samen op de foto en vervolgens vertrok ik weer richting de zaal waar ik mocht genieten van Ntjam haar geweldige sound. Bij de volgende editie van Late Night Poetry Jam ben ik er zeker weer bij. Jij ook?